Voor deze editie komt kunst-en theaterfestival Tentakel met een appetizer. Deze startupdag vindt plaats in Oud Charlois  op 17 juli en is gevuld met activiteiten voor jong en oud. ​​​​​​​
Doorheen de dag worden voor diverse basisscholen in Oud Charlois workshops voor kinderen georganiseerd. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken en verwonderen met interactieve kunstinstallaties, een reuze knikkerbaan, acts van circusartiesten en een goochelaar, en nog veel meer. 
Op het Wolphaertshof zal onder andere kunstenaar en überhoarder Pet van de Luijtgaarden aanwezig zijn. Pet is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. Hij is verzamelaar van verzamelingen en breidt via Marktplaats zijn collectie van collecties, zoals kikkers, aanstekers en flippo’s, uit.
In de namiddag start Salto Mortale een theatrale wandeltocht door de wijk en langs het water. Neem een kijkje in de levens van grootse artiesten als Herman & Hanky Panky, The Flying Devils en de sensationele Vliegende Panters. De tocht is voor volwassene en kinderen met begeleiding en gaat van start om 17.00 op het Wolphaertshof. 
Tentakel is een rondreizend wijkfestival dat startte in 2014. Het heeft als doel samenwerking in de Rotterdamse wijken te stimuleren en kunst dichterbij de mensen te brengen. Het interactieveen toegankelijke programma van Tentakel ontstaat door de nauwe samenwerking tussen kunstenaars, theatermakers, musici, sociale en culturele (wijk)instellingen in Rotterdam, en vele enthousiaste vrijwilligers. 

Op 17 juli wordt de zesde editie van het Tentakel festival ingeluid, dat voornamelijk in september zal plaatsnemen. Tentakel-Wolphaertshof wordt georganiseerd in aansluiting met partijen uit de wijk.​​​​​​​  ​​​​​​​
Back to Top